Galaretka z ananasem z kremem śmietankowo-orzechowym
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
4
czas przygotowania:
60 min.
Składniki
Galaretka:- 1 opakowanie galaretki smak pomarańczowy Delecta
- 500 ml wody
- 200 g ananasa świeżego lub z puszki
- 200 g śmietany kremówki
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 łyżka masła orzechowego
- 1 opakowanie dowolnej posypki Decorada
- czekoladowe lub galaretkowe serduszka
Przygotowanie
Galaretka z ananasem? Teraz to możliwe! Propozycja galaretki deserowej z dodatkiem kremu orzechowego to szybka opcja na efektowny deser, który docenią przede wszystkim miłośnicy egzotycznych smakołyków.
- Ananasa kroimy w kostkę.
- Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie.
- Rozlewamy do pucharków, a do środka wkładamy ananasa.
- Deser odstawiamy do lodówki do stężenia na godzinę.
- Śmietanę ubijamy na sztywno.
- Dodajemy cukier puder, masło orzechowe i delikatnie miksujemy do połączenia składników.
- Krem wykładamy na wierzch każdej z galaretek i posypujemy dowolną posypką.
- Wykańczamy galaretkowymi lub czekoladowymi serduszkami.
- Dekorujemy ulubionymi pikami.
Ważna informacja dla osób, które nie jedzą mięsa - galaretka nie zawiera żelatyny!