fbpx
Funnel cake - lane ciasto - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Funnel cake - lane ciasto
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 6
czas przygotowania: 30

Składniki

Dodatkowo:

  • olej roślinny do smażenia
  • cukier puder do posypania

Przygotowanie

KROK 1: W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.

KROK 2: W osobnej misce lekko roztrzep jajka, a następnie dodaj mleko, stopione masło i wanilię. Dodaj mokre składniki do suchych i mieszaj do uzyskania gładkiego ciasta.

KROK 3: Rozgrzej olej w głębokiej patelni lub frytkownicy do około 180 stopni C.

KROK 4: Przelej ciasto do lejka z zatkanym otworem, trzymaj go nad gorącym olejem i usuń zatyczkę, równocześnie poruszając lejkiem, aby ciasto wylało się w spiralnych kształtach. Smaż przez około 2 minuty z każdej strony, aż Funnel Cake będzie złocisty.

KROK 5: Usmażone ciasto odsącz na ręczniku papierowym, a następnie posyp obficie cukrem pudrem.

Funnel cake - lane ciasto

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+