Domowa granola bakaliowa z jogurtem
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
10
czas przygotowania:
60 min.
Składniki
Składniki:- 200 g płatków owsianych
- 2 łyżki wiórków kokosowych Bakalland
- 2 łyżki siemienia lnianego Bakalland
- 2 łyżki pestek z dyni Bakalland
- 4 łyżki orzechów laskowych Bakalland
- 2 łyżki słonecznika Bakalland
- 1 opakowanie cukru cynamonowego Delecta
- ½ opakowania żurawiny Bakalland
- 2 łyżki rodzynek Bakalland
- 5 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego
- 1 opakowanie jogurtu naturalnego typu greckiego
Przygotowanie
Poranna krzątanina, planowanie całego dnia, gorączkowy bieg do szkoły i do pracy - znacie to, prawda? Wystarczy miły drobiazg dodany do śniadania, aby ten dzień rozpoczął się od spokoju i uśmiechu!
- Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170ºC (bez termoobiegu).
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
- Wszystkie składniki oprócz żurawiny i rodzynek mieszamy wraz z olejem kokosowym.
- Masę bakaliową przekładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut, mieszając masę co 10 minut.
- Po upieczeniu dodajemy do granoli suszone owoce.
- Granolę przechowujemy w słoiku i podajemy z jogurtem naturalnym lub mlekiem.
- Dekorujemy pikiem przed serwowaniem.
Z takim śniadaniem dzień musi być wspaniały.