
Domowa granola bakaliowa z jogurtem
Trudność:
1 / 3
Ilość porcji:
10
Czas przygotowania:
60 min.
Składniki
Składniki:- 200 g płatków owsianych
 - 2 łyżki wiórków kokosowych Bakalland
 - 2 łyżki siemienia lnianego Bakalland
 - 2 łyżki pestek z dyni Bakalland
 - 4 łyżki orzechów laskowych Bakalland
 - 2 łyżki słonecznika Bakalland
 - 1 opakowanie cukru cynamonowego Delecta
 - ½ opakowania żurawiny Bakalland
 - 2 łyżki rodzynek Bakalland
 - 5 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego
 - 1 opakowanie jogurtu naturalnego typu greckiego
 
Przygotowanie
Poranna krzątanina, planowanie całego dnia, gorączkowy bieg do szkoły i do pracy - znacie to, prawda? Wystarczy miły drobiazg dodany do śniadania, aby ten dzień rozpoczął się od spokoju i uśmiechu!
- Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170ºC (bez termoobiegu).
 - Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
 - Wszystkie składniki oprócz żurawiny i rodzynek mieszamy wraz z olejem kokosowym.
 - Masę bakaliową przekładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut, mieszając masę co 10 minut.
 - Po upieczeniu dodajemy do granoli suszone owoce.
 - Granolę przechowujemy w słoiku i podajemy z jogurtem naturalnym lub mlekiem.
 - Dekorujemy pikiem przed serwowaniem.
 
Z takim śniadaniem dzień musi być wspaniały.




