Domowa granola bakaliowa z jogurtem - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 10
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Poranna krzątanina, planowanie całego dnia, gorączkowy bieg do szkoły i do pracy - znacie to, prawda? Wystarczy miły drobiazg dodany do śniadania, aby ten dzień rozpoczął się od spokoju i uśmiechu!

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170ºC (bez termoobiegu).
  2. Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
  3. Wszystkie składniki oprócz żurawiny i rodzynek mieszamy wraz z olejem kokosowym.
  4. Masę bakaliową przekładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut, mieszając masę co 10 minut.
  5. Po upieczeniu dodajemy do granoli suszone owoce.
  6. Granolę przechowujemy w słoiku i podajemy z jogurtem naturalnym lub mlekiem.
  7. Dekorujemy pikiem przed serwowaniem.

Z takim śniadaniem dzień musi być wspaniały.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy