PRZEPIS OD COSSIEGOTUJE
Deser z budyniem i pistacjami
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
6
czas przygotowania:
30 min.
Składniki
Masa budyniowa:
- 500 ml mleka
- 1 budyń śmietankowy Delecta
- 150 g masła temp. pokojowa
- 2 łyżki cukru
Masa pistacjowa:
- 70 g pistacji Bakalland
- 3 łyżki wody
- 1 łyżka cukru
- 250 g mascarpone
Przygotowanie
KROK 1: Budyń ugotuj zgodnie z opakowaniem w 500 ml mleka. Studź najlepiej całą noc w lodówce. Masło ucieraj z cukrem na puszystą masę. Kolejno dodaj po łyżce zimnego budyniu.
KROK 2: Pistacje obierz z łupin. Przełóż do misy blendera, dodaj wodę oraz cukier. Blenduj na gładką masę około 10 minut. Kolejno dodaj mascarpone i zmiksuj.
KROK 3: Maliny rozgnieć z cukrem.
KROK 4: Na spód szklanek dodaj rozgniecione herbatniki, masę budyniową, mus malinowy, krem pistacjowy, świeże maliny, pokruszone pistacje oraz jajka czekoladowe.