30min 6 porcji Łatwy
Galaretki warstwowe

Galaretki warstwowe

Jak przygotować galaretki warstwowe?

Deser może być nie tylko smaczny, ale też naprawdę ładny. Galaretki warstwowe prezentują się znakomicie!

  1. Rozpuszczamy pierwszą galaretkę, dodając do niej 320 ml wody i rozlewając do 6 szklanek.
  2. Studzimy, po czym chłodzimy w lodówce przez godzinę.
  3. Rozpuszczamy kolejny smak i wlewamy kolejną warstwę galaretki, ponownie studzimy i odkładamy do lodówki na kolejną godzinę.
  4. To samo powtarzamy z pozostałymi smakami galaretki.
  5. Gotową galaretkę ozdabiamy świeżą miętą i ulubionym pikiem.

Oj, ciężko będzie wytrzymać czas chłodzenia galaretek… Wyglądają obłędnie – jak tu nie podjadać? 🙂

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...