30min 6 porcji Łatwy 4h
Galaretki warstwowe

Galaretki warstwowe

Składniki

Dekoracje:

  • świeża mięta

Jak przygotować galaretki warstwowe?

Deser może być nie tylko smaczny, ale też naprawdę ładny. Galaretki warstwowe prezentują się znakomicie!

  1. Rozpuszczamy pierwszą galaretkę, dodając do niej 450 ml wody i rozlewając do 6 szklanek.
  2. Studzimy, po czym chłodzimy w lodówce przez godzinę.
  3. Rozpuszczamy kolejny smak i wlewamy kolejną warstwę galaretki, ponownie studzimy i odkładamy do lodówki na kolejną godzinę.
  4. To samo powtarzamy z pozostałymi smakami galaretki.
  5. Gotową galaretkę ozdabiamy świeżą miętą i ulubionym pikiem.

Oj, ciężko będzie wytrzymać czas chłodzenia galaretek… Wyglądają obłędnie – jak tu nie podjadać? 🙂

Średnia ocena: 5
Ilość ocen: 51