fbpx

PRZEPIS OD COSSIEGOTUJE

Deser z budyniem i pistacjami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Deser z budyniem i pistacjami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 6
czas przygotowania: 30

Składniki

Masa budyniowa:

Masa pistacjowa:

Przygotowanie

KROK 1: Budyń ugotuj zgodnie z opakowaniem w 500 ml mleka. Studź najlepiej całą noc w lodówce. Masło ucieraj z cukrem na puszystą masę. Kolejno dodaj po łyżce zimnego budyniu.

KROK 2: Pistacje obierz z łupin. Przełóż do misy blendera, dodaj wodę oraz cukier. Blenduj na gładką masę około 10 minut. Kolejno dodaj mascarpone i zmiksuj.

KROK 3: Maliny rozgnieć z cukrem.

KROK 4: Na spód szklanek dodaj rozgniecione herbatniki, masę budyniową, mus malinowy, krem pistacjowy, świeże maliny, pokruszone pistacje oraz jajka czekoladowe.

Deser z budyniem i pistacjami - Delektujemy.pl

Deser z budyniem i pistacjami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+