Deser Magnolia ze świeżymi truskawkami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 15 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Świeże truskawki myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Mieszamy je z 2 łyżkami cukru i odstawiamy na ok. 30 minut, żeby puściły sok.

KROK 2: W międzyczasie w dużej misce ubijamy śmietanę kremówkę na sztywno. Dodajemy serek mascarpone, cukier puder oraz ekstrakt z wanilii, a następnie wszystko razem mieszamy, do momentu połączenia składników.

KROK 3: Herbatniki kruszymy na drobne kawałki.

KROK 4: W szklankach lub innych pojemnikach układamy warstwami: najpierw kawałki herbatników, potem krem, na koniec pokrojone truskawki. Powtarzamy to do wyczerpania składników, kończąc warstwą truskawek.

KROK 5: Deser odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny przed podaniem, żeby dobrze się schłodził i składniki się przegryzły.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy