Deser kokosowy - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 20 min.

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Kiedy zabierzecie taki deser kokosowy do pracy na przekąskę uważajcie, bo może szybko zniknąć. Łapie kokosowy deser!

  1. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, przełożyć do rękawa cukierniczego i odłożyć do lodówki.
  2. W rondelku połączyć mleko kokosowe ze zwykłym mlekiem, a następnie odlać troszkę do kubka.
  3. Resztę zagotować z dodatkiem aromatu kokosowego Delecta.
  4. W odłożonej części mleka rozmieszać dokładnie mąkę i mąkę ziemniaczaną.
  5. Gdy mleko zacznie się gotować wlać zawiesinę szybkim strumieniem, intensywnie mieszając rózgą.
  6. Mieszać dopóki mleko nie zgęstnieje do konsystencji budyniu.
  7. Odstawić, szczelnie przykryć folią spożywczą by nie zrobił się kożuch i odstawić do ostygnięcia.
  8. Wiórki kokosowe i płatki migdałowe zrumienić na suchej patelni.
  9. W słoiczkach warstwami nakładać poszczególne składniki: krakersy, budyń, wiórki kokosowe z płatkami migdałowymi, potem znów krakersy i budyń, posiekane orzechy.
  10. Wierzch udekorować bitą śmietaną i oprószyć wiórkami.

Po prostu kokosowe szaleństwo. Z nutą aromatu kokosowego, wiórek zostaniesz mistrzem deserów w swoim domu.

Deser kokosowy - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy