Deser z budyniem czekoladowym - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 3
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Dekoracja:
  • świeże owoce; na przykład czereśnie

Przygotowanie

Jeśli nie możecie się zdecydować, co wolicie bardziej, budyń czy galaretkę, ten deser jest w sam raz dla Was.

  1. Galaretkę przyrządzamy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Rozlewamy do 3 szklanek, a następnie odstawiamy do schłodzenia.
  3. Podgrzewamy 3/4 mleka, a w 1/4 rozpuszczamy budyń.
  4. Do gotującego się mleka wlewamy rozpuszczony proszek i mieszamy do zgęstnienia.
  5. Do ciepłego budyniu dodajemy masło orzechowe i dokładnie mieszamy rózgą.
  6. Budyń przykrywamy szczelnie folią spożywczą i odstawiamy do ostygnięcia.
  7. Schłodzony budyń nakładamy na galaretkę, dekorujemy owocami i posypką Decorada.
  8. W każdy deser wbijamy pik.

Smacznego!

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy