Deser z budyniem czekoladowym
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
3
czas przygotowania:
60 min.
Składniki
- 1 opakowanie budyniu smak czekoladowy Delecta
- 1 łyżka masła orzechowego
- 750 ml mleka
- 1 opakowanie cukru z wanilią Delecta
- 1 opakowanie galaretki smak wiśniowy Delecta
- 500 ml wody
- świeże owoce; na przykład czereśnie
Przygotowanie
Jeśli nie możecie się zdecydować, co wolicie bardziej, budyń czy galaretkę, ten deser jest w sam raz dla Was.
- Galaretkę przyrządzamy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Rozlewamy do 3 szklanek, a następnie odstawiamy do schłodzenia.
- Podgrzewamy 3/4 mleka, a w 1/4 rozpuszczamy budyń.
- Do gotującego się mleka wlewamy rozpuszczony proszek i mieszamy do zgęstnienia.
- Do ciepłego budyniu dodajemy masło orzechowe i dokładnie mieszamy rózgą.
- Budyń przykrywamy szczelnie folią spożywczą i odstawiamy do ostygnięcia.
- Schłodzony budyń nakładamy na galaretkę, dekorujemy owocami i posypką Decorada.
- W każdy deser wbijamy pik.
Smacznego!