Deser amaretto z czarnymi owocami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 200 min.

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Czarne, leśne owoce w towarzystwie wyjątkowego kremu. Amaretto to smak włoskiego likieru, który w połączeniu z owocami wyczaruje elegancki deser, do przygotowania w każdym domu.

  1. Do wysokiego naczynia wlej schłodzoną śmietankę, ubij do uzyskania sztywnej konsystencji.
  2. Dodaj mix do śmietany, aromat Amaretto i dobrze wymieszaj do jednolitej masy.
  3. Podziel krem na dwie części w proporcjach 1:3.
  4. Do mniejszej części dodaj konfiturę z czarnych porzeczek i wymieszaj łyżką.
  5. Większą część przełóż do rękawa cukierniczego.
  6. Nakładaj na zmianę warstwy kremu (dwie białe przełożone jedną fioletową).
  7. Wykończ fantazyjnymi lokami z kremu a górę udekoruj jeżynami.
  8. Wstaw do lodówki na 3 godziny do schłodzenia.

Zostań wirtuozem deserów w swoim domu. Smak jak z najlepszej kawiarni, teraz do przygotowania w każdym domu.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy