Czekoladowy tort naleśnikowy - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Ciasto:
  • 340 g mąki pszennej
  • 4 jaja
  • 500 ml mleka
  • 150 ml wody gazowanej
  • szczypta soli
  • 5 łyżek oleju
Krem:Dekoracja:

Przygotowanie

Dzieciaki kochają czekoladę i naleśniki. Z okazji Dnia Dziecka można trochę poszaleć i połączyć te dwie miłości w całkiem nowy deser!

  1. Składniki na naleśniki blendujemy na gładką masę.
  2. Smażymy placki na patelni, która nie wymaga podlewania olejem.
  3. Podgrzewamy w rondlu masę krówkową, mleko, kakao i połamaną czekoladę.
  4. W trakcie podgrzewania mieszamy rózgą do połączenia składników.
  5. Przekładamy naleśniki gotową masą i układamy jeden na drugim.
  6. Gotową konstrukcję polewamy polewą o smaku czekoladowym i sypiemy podprażonymi orzechami.
  7. Wbijamy pik na Dzień Dziecka.

Gotowe? Takim pokładom dobroci dorośli też nie dadzą rady się oprzeć! :)

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy