
Trudność:
1 / 3
Ilość porcji:
12
Czas przygotowania:
60 min.
Składniki
Ciasto:- 340 g mąki pszennej
 - 4 jaja
 - 500 ml mleka
 - 150 ml wody gazowanej
 - szczypta soli
 - 5 łyżek oleju
 
- 1 puszka masy krówkowej Bakalland
 - 1 tabliczka gorzkiej czekolady 70%
 - 2 łyżki kakao
 - 100 ml mleka
 
- 1 opakowanie orzechów laskowych Bakalland
 - 1 opakowanie orzechów włoskich Bakalland
 - 1 opakowanie polewy smak ciemnej czekolady Delecta
 
Przygotowanie
Dzieciaki kochają czekoladę i naleśniki. Z okazji Dnia Dziecka można trochę poszaleć i połączyć te dwie miłości w całkiem nowy deser!
- Składniki na naleśniki blendujemy na gładką masę.
 - Smażymy placki na patelni, która nie wymaga podlewania olejem.
 - Podgrzewamy w rondlu masę krówkową, mleko, kakao i połamaną czekoladę.
 - W trakcie podgrzewania mieszamy rózgą do połączenia składników.
 - Przekładamy naleśniki gotową masą i układamy jeden na drugim.
 - Gotową konstrukcję polewamy polewą o smaku czekoladowym i sypiemy podprażonymi orzechami.
 - Wbijamy pik na Dzień Dziecka.
 
Gotowe? Takim pokładom dobroci dorośli też nie dadzą rady się oprzeć! :)




