40min 4 porcje Łatwy
Czekoladowy budyń jaglany z musem dyniowym

Czekoladowy budyń jaglany z musem dyniowym

Składniki

Dekoracja:

Jak przygotować czekoladowy budyń jaglany z musem dyniowym?

Niespodziewani goście w jesienny wieczór? Warto wyczarować na szybko jakiś deser. Może czekoladowy budyń jaglany z musem dyniowym?

  1. Przygotowujemy budyń, a kiedy wystygnie – umieszczamy w słoiczkach.
  2. Pokrojoną w kostki dynię smażymy kilka minut na maśle, zalewamy sokiem jabłkowym i dodajemy cukier.
  3. Dusimy dynię pod przykryciem około 20 minut. W razie potrzeby dolewamy wody.
  4. Blendujemy dynię na gładki mus i nakładamy na budyń.
  5. Dekorujemy płatkami migdałowymi, Decoradą i ulubionym pikiem!

Warto mieć w szafce desery, które nie pozwolą Cię zaskoczyć w żadnej sytuacji!

Brak ocen. 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...