Cupcakes z czekoladowym kremem - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Ciasto:Krem:

Przygotowanie

Przygotowuję formę na muffinki i papilotki i nagrzewam piekarnik do temp. 180 stopni C.

Jajko mieszam z olejem, dodaję cukier i cukier waniliowy, a następnie ucieram całość za pomocą miksera do momentu, aż cukier się rozpuści. Do masy dodaję mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao oraz mleko i ponownie miksuję do połączenia się składników. Na koniec dodaj kuleczki czekoladowe, które będą w muffinkach pełnić rolę "chrupek". Masę przekładam do foremek na muffinki i wstawiam do piekarnika na ok. 30-40 minut. Po upieczeniu babeczki odstawiam do wystudzenia.

Czekoladę topię w kąpieli wodnej i studzę. Zawartość torebki z kremem tortowym przesypuję do wysokiej miski, dodaję mleko i miksuję na wysokich obrotach przez około 3 minuty. Na koniec do kremu dodaję roztopioną czekoladę i ponownie miksuję.

Za pomocą rękawa cukierniczego nakładam na muffinki krem, a wierzch dekoruje karmelem Decorada.

Cupcakes z czekoladowym kremem - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy