fbpx
Croffle - połączenie croissanta i gofra - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Croffle - połączenie croissanta i gofra
Udostępnij:
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 6
czas przygotowania: 10 min.

Składniki

Ciasto:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 2 łyżki masła (roztopionego)

Dodatki:

Przygotowanie

KROK 1: Ciasto francuskie rozwałkuj lekko i pokrój na trójkąty. Posyp cukrem trzcinowym, zwiń w klasyczny kształt croissanta. Posmaruj lekko roztopionym masłem.

KROK 2: Rozgrzej gofrownicę i lekko ją natłuść. Umieść w niej croissanty i zamknij gofrownicę. Piecz ok. 3-5 minut, aż będą złociste i chrupiące.

KROK 3: Przygotuj dodatki: kropelki czekoladowe rozpuść w kąpieli wodnej. Lukier przygotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. Przygotuj porcję masła orzechowego, bitej śmietany, dżemu, owoców i innych dodatków, na które masz ochotę.

KROK 4: Upieczone croffle posmaruj rozpuszczoną czekoladą, lukrem lub masłem orzechowym. Podawaj na ciepło, z ulubionymi dodatkami. 

Croffle - połączenie croissanta i gofra - Delektujemy.pl

Croffle - połączenie croissanta i gofra

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+