Ciepłe lody - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 45 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: W rondelku umieść cukier, miód oraz wodę. Podgrzewaj często mieszając, przez około 7-10 minut, aż powstaje jednolity, wrzący syrop.

KROK 2: Białka umieść w misce razem z sokiem z cytryny i ubij na sztywno. Ciągle ubijając, stopniowo dodawaj do białek syrop wlewając go cienkim strumieniem. Na koniec wlej naturalny ekstrakt waniliowy i dalej miksuj, aż masa stanie się gęsta i lśniąca.

KROK 3: Masę przełóż do rękawa cukierniczego i wyciśnij do wafelków do lodów. Wstaw do lodówki na 30 minut, aby stężały.

KROK 4: Czekoladę rozpuść z masłem w kąpieli wodnej. Lekko ostygniętą, ale nadal płynną polewą oblej lody i posyp je posypką. Odstaw do lodówki, aby polewa stężała.

Ciepłe lody - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy