Ciasto ucierane z truskawkami i olejem - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Rozpocznij od przygotowania składników. Truskawki umyj, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Mąkę przesiej razem z proszkiem do pieczenia i solą.

KROK 2: W dużej misce ubij jajka z cukrem na puszystą masę. Podczas ubijania dodawaj stopniowo olej, ciągle mieszając. Następnie dodaj ekstrakt waniliowy.

KROK 3: Do masy jajecznej stopniowo dodawaj suche składniki, mieszając delikatnie łyżką lub na najniższych obrotach miksera, tylko do połączenia składników.

KROK 4: Dodaj pokrojone truskawki do ciasta i delikatnie wymieszaj, aby równomiernie rozłożyły się w cieście. Przelej ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia.

KROK 5: Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 40 minut lub do suchego patyczka. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasta możesz posypać wierzch cukrem pudrem i ułożyć dodatkowo świeże truskawki. 

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy