fbpx
Ciasto Shrek bez pieczenia - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciasto Shrek bez pieczenia
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 14
czas przygotowania: 45

Składniki

  • duże opakowanie delicji o smaku np. pomarańczy
  • duża paczka biszkoptów
  • 800 ml śmietanki 36%
  • 4 galaretki agrestowe Delecta
  • 4 budynie śmietankowe Delecta
  • 1300 ml soku w kolorze zielonym

Przygotowanie

Ciasto na blachę o wymiarach 30×41 cm

KROK 1: Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie ułóż biszkopty.

KROK 2: 300 ml soku wymieszaj z budyniem. Pozostały sok zagotuj. Sok z budyniem wlej do gotującego się soku. Wymieszaj, aż powstanie gęsta masa i jeszcze ciepłą wylej na biszkopty. Lekko ostudź masę budyniową, a następnie poukładaj na niej delicje.

KROK 3: 2 galaretki rozpuść w 500 ml wody i odstaw do wystudzenia.

KROK 4: Dobrze schłodzoną śmietanę ubij na pianę. Pod koniec dodaj wystudzoną galaretkę
i wymieszaj. Gotową masę rozprowadź na delicjach. Całość wstaw do lodówki, aby
masa stężała.

KROK 5: Pozostałe 2 galaretki rozpuść w 800 ml gorącej wody i odstaw do delikatnego stężenia. Zastygającą galaretkę wyłóż na ciasto i wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.

Ciasto Shrek bez pieczenia - Delektujemy.pl

Ciasto Shrek bez pieczenia

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+