Ciasto mleczna kanapka - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 16
Czas przygotowania: 90 min.

Składniki

Biszkopt:

Krem:

  • 200 g masła
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 4 łyżki mleka w proszku
  • 2 żółtka
  • 1/2 szklanki ciepłego mleka

Przygotowanie

KROK 1: W misce miksera umieść mieszankę na biszkopt, jajka, wodę oraz kakao. Miksuj na najwyższych obrotach przez 4 minuty. Masę przelej do kwadratowej foremki, której dno wyłożone jest papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz ok. 30 minut do suchego patyczka. Ostudź na kratce, zdejmij papier.

KROK 2: Krem: Utrzyj masło z cukrem pudrem na puszystą masę. Stopniowo dodawaj żółtka, cały czas ucierając.

KROK 3: Rozpuść mleko w proszku w ciepłym mleku. Połącz z masą maślaną, mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji.

KROK 4: Przekrój biszkopt na pół. Między biszkoptowe blaty ułóż krem. Tworząc kanapkę z kremem. 

KROK 5: Schłódź ciasto w lodówce przez co najmniej 2 godziny przed podaniem. Możesz polać ciasto polewą czekoladową, aby nadać mu bardziej eleganckiego charakteru i głębszego smaku. Wykorzystaj polewę o smaku mlecznej czekolady od Delecta. 

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy