Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami nr 2
Trudność:
2 / 3
ilość porcji:
12
czas przygotowania:
60 min.
Składniki
- 1 opakowanie Ciasta jogurtowego Delecta
- 4 jajka
- 150 g jogurtu naturalnego
- 175 g margaryny
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Delecta
- 3-4 brzoskwinie, pokrojone w plasterki
Przygotowanie
KROK 1: Rozpuść i ostudź margarynę.
KROK 2: W misce wymieszaj jajka z jogurtem, dodaj ostudzoną margarynę, wsyp zawartość opakowania ciasta jogurtowego. Miksuj przez około 4 minuty.
KROK 3: Przelej ciasto do przygotowanej formy, a na wierzchu równomiernie ułóż plasterki brzoskwiń.
KROK 4: Wstaw ciasto do piekarnika i piecz przez około 40-45 minut w temperaturze 170 stopni C, aż ciasto będzie dobrze wyrośnięte i zacznie się oddzielać od krawędzi formy. Sprawdź patyczkiem - jeśli po wyjęciu jest suchy, ciasto jest gotowe.