Ciasto drożdżowe dla leniwych - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 30
Czas przygotowania: 90 min.

Składniki

  • 1 opakowanie mieszanki na ciasto drożdżowe od Delecta
  • 3 jaja
  • 300 ml mleka
  • 100 g margaryny
  • 4 łyżki mąki pszennej (60 g) do kruszonki
  • 3 łyżki cukru (45 g) do kruszonki
  • 35 g margaryny do kruszonki
  • 500 g świeżych truskawek

Przygotowanie

KROK 1: Przygotuj kruszonkę, zagniatając mąkę i cukier z miękką margaryną, a następnie rozkruszając ją. Odstaw na bok.

KROK 2: Podgrzej mleko z margaryną w garnku, aż margaryna się rozpuści. Pozwól, aby mieszanina lekko ostygła.

KROK 3: W dużej misce wymieszaj zawartość opakowania Delecta z jajami, stopniowo dodając mleko z margaryną. Miksuj przez około 5 minut.

KROK 4: Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę wyłóż ciasto, równomiernie rozłóż na nim pokrojone truskawki, a następnie posyp kruszonką.

KROK 5: Odstaw ciasto w ciepłe miejsce na około 30 minut, aby wyrosło. Następnie piecz w piekarniku nagrzanym do 170-180 stopni C przez 40-50 minut, aż kruszonka nabierze złotego koloru.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy