fbpx
Ciasto czekoladowo - bananowe - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciasto czekoladowo - bananowe
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 60

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Keksówkę o wymiarach około 20x10 cm wysmaruj olejem i wyłóż papierem do pieczenia.

KROK 2: W misce rozgnieć banany na gładką masę. Dodaj jajka, olej i ekstrakt waniliowy, mieszając do połączenia składników.

KROK 3: W osobnej misce wymieszaj mąkę, kakao, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i szczyptę soli. Stopniowo dodawaj suche składniki do mokrych, mieszając, aż składniki się połączą. Na końcu delikatnie wmieszaj posiekaną czekoladę, jeśli używasz.

KROK 4: Przelej ciasto do przygotowanej formy. Wyrównaj wierzch szpatułką. Na górę ułóż pokrojone w plasterki banany. 

KROK 5: Piecz ciasto przez około 50-60 minut, aż patyczek wbity w środek wyjdzie suchy. Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika i pozwól mu ostygnąć przed pokrojeniem.

Ciasto czekoladowo - bananowe

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+