Ciasto czekoladowe z orzechami
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
20
czas przygotowania:
40 min.
Składniki
Składniki:- 1 opakowanie Ciasta czekoladowego Delecta
- 4 jaja
- 100 ml wody
- 200 g masła
- 1 opakowanie polewy czekoladowej deserowej Delecta
- 1 opakowanie orzechów włoskich Bakalland
Przygotowanie
Czekoladowe i orzechy - duet, który bardzo ze sobą współgra. Sprawdźcie sami!
- Ciasto czekoladowe przyrządzamy wg instrukcji na opakowaniu, miksując zawartość opakowania z jajami, stopionym masłem i wodą.
- Wypiekamy w 175 stopni C przez około 50 min.
- Orzechy prażymy około 5 minut na patelni lub w piekarniku, siekamy.
- Polewę czekoladową rozpuszczamy, umieszczając opakowanie w gorącej wodzie na 5 minut.
- Ciasto oblewamy polewą czekoladową i posypujemy orzechami.
Efekt świetny, mnóstwo czekolady i posypka czekoladowa.