Ciasto czekoladowe z orzechami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 20
Czas przygotowania: 40 min.

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Czekoladowe i orzechy - duet, który bardzo ze sobą współgra. Sprawdźcie sami!

  1. Ciasto czekoladowe przyrządzamy wg instrukcji na opakowaniu, miksując zawartość opakowania z jajami, stopionym masłem i wodą.
  2. Wypiekamy w 175 stopni C przez około 50 min.
  3. Orzechy prażymy około 5 minut na patelni lub w piekarniku, siekamy.
  4. Polewę czekoladową rozpuszczamy, umieszczając opakowanie w gorącej wodzie na 5 minut.
  5. Ciasto oblewamy polewą czekoladową i posypujemy orzechami.

Efekt świetny, mnóstwo czekolady i posypka czekoladowa.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy