Ciastka owsiane z bananem - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 25 min.

Składniki

  • 150 g płatków owsianych zwykłych
  • 1 średni dojrzały banan
  • 1 jajko
  • 50 g mąki pszennej
  • 30 g miękkiego masła
  • 200 g drobnego cukru
  • 1 cukier wanilinowy Delecta

Przygotowanie

KROK 1: W misce wymieszaj płatki owsiane, cukier, cukier wanilinowy i mąkę pszenną. Dodaj jajko i banana rozgniecionego widelcem na papkę. Wymieszaj. Dodaj miękkie masło i jeszcze raz wymieszaj.

KROK 2: Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Nabieraj łyżkę ciasta, formuj z niego kulę, a następnie rozpłaszczaj i układaj na papierze.

KROK 3: Ciastka piecz ok. 18 minut w temperaturze 180 stopni C.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy