fbpx
Ciastka przez maszynkę - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciastka przez maszynkę
Udostępnij:
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Ciasto:

Przygotowanie

Mało czasu, dużo do zrobienia? Polecamy wypróbować szybkie i pyszne ciasteczka przez maszynkę... do mięsa!

  1. Ze wszystkich składników zagniatamy dokładnie zwarte ciasto, robimy kulę, zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki na godzinę.
  2. Na maszynkę do mięsa zakładamy szynę do robienia ciastek.
  3. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).
  4. Wyjmujemy ciasto z lodówki i kręcimy ciasteczka.
  5. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  6. Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez około 8 minut.
  7. Dekorujemy pikiem i serwujemy z filiżanką kawy.

Szybkie ciasteczka sprawiają, że więcej czasu zostaje na inne przygotowania. Taki deser robi się niemal bez naszej pomocy!

Ciastka przez maszynkę

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+