Ciastka przez maszynkę - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Ciasto:

Przygotowanie

Mało czasu, dużo do zrobienia? Polecamy wypróbować szybkie i pyszne ciasteczka przez maszynkę... do mięsa!

  1. Ze wszystkich składników zagniatamy dokładnie zwarte ciasto, robimy kulę, zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki na godzinę.
  2. Na maszynkę do mięsa zakładamy szynę do robienia ciastek.
  3. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).
  4. Wyjmujemy ciasto z lodówki i kręcimy ciasteczka.
  5. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  6. Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez około 8 minut.
  7. Dekorujemy pikiem i serwujemy z filiżanką kawy.

Szybkie ciasteczka sprawiają, że więcej czasu zostaje na inne przygotowania. Taki deser robi się niemal bez naszej pomocy!

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy