Ciasteczka owsiane z czekoladą
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
20
czas przygotowania:
25 min.
Składniki
- 1 opakowanie Chrupiące ciasteczka Takie to proste Delecta
- 1 jajko
- 100 g margaryny
- 100 g czekolady gorzkiej lub deserowej
Przygotowanie
KROK 1 - Margarynę rozpuść z rondelku i odstaw do ostygnięcia.
KROK 2 - Rozgrzej piekarnik do temperatury 180*C (bez termoobiegu). Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
KROK 3 - Do miski wsyp zawartość opakowania, dodaj jajko, rozpuszczoną margarynę i dokładnie wymieszaj łyżką.
KROK 4 - Czekoladę pokrój na małe kawałki, dodaj do ciasta i ponownie wymieszaj.
KROK 5 - Z ciasta formuj kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, układaj je na blasze i spłaszczaj do grubości ok. 0,5 cm. Powinieneś uzyskać 20 ciasteczek.
KROK 6 - Blachę wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 15-20 minut, do uzyskania złotego koloru ciastek.