Ciasteczka kisielowe a’la makaroniki
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
15
czas przygotowania:
60 min.
Składniki
Ciasto:- 200 g masła
- 3/4 szklanki cukru pudru
- cukier wanilinowy Delecta
- 3 opakowania owocowego kubka FIT smak czerwonej porzeczki Delecta
- łyżeczka skórki startej z cytryny
- 10 łyżek mąki pszennej
- 1 opakowanie kremu czekoladowe brownie Delecta
- 100 ml mleka
- 250 ml śmietanki 30%
Przygotowanie
Lubicie makaroniki? A kisiel? Jeśli oba te smakołyki cieszą wasze podniebienie, możecie je połączyć i poznać zupełnie nowy smak ciasteczek!
- Nastawiamy piekarnik na 170 stopni C (bez termoobiegu).
- Zagniatamy masło, cukry, kisiel, mąkę i skórkę cytrynową. Wstawiamy do lodówki na 30 minut.
- Formujemy z ciasta niewielkie kulki, które spłaszczamy.
- Pieczemy około 20 minut, a następnie studzimy.
- Schłodzone mleko i śmietankę miksujemy na najwyższych obrotach z kremem czekoladowe brownie.
- Świeżym kremem przekładamy wystudzone ciasteczka.
- Kisielowe makaroniki możemy udekorować Fajnymi Pisakami XXL Delecta.
I jak? Która wersja makaroników smakuje Wam bardziej?