Ciasteczka kisielowe a’la makaroniki - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 15
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Ciasto:
  • 200 g masła
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • cukier wanilinowy Delecta
  • 3 opakowania owocowego kubka FIT smak czerwonej porzeczki Delecta
  • łyżeczka skórki startej z cytryny
  • 10 łyżek mąki pszennej
Nadzienie:
  • 1 opakowanie kremu czekoladowe brownie Delecta
  • 100 ml mleka
  • 250 ml śmietanki 30%
Dekoracja:

Przygotowanie

Lubicie makaroniki? A kisiel? Jeśli oba te smakołyki cieszą wasze podniebienie, możecie je połączyć i poznać zupełnie nowy smak ciasteczek!

  1. Nastawiamy piekarnik na 170 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Zagniatamy masło, cukry, kisiel, mąkę i skórkę cytrynową. Wstawiamy do lodówki na 30 minut.
  3. Formujemy z ciasta niewielkie kulki, które spłaszczamy.
  4. Pieczemy około 20 minut, a następnie studzimy.
  5. Schłodzone mleko i śmietankę miksujemy na najwyższych obrotach z kremem czekoladowe brownie.
  6. Świeżym kremem przekładamy wystudzone ciasteczka.
  7. Kisielowe makaroniki możemy udekorować Fajnymi Pisakami XXL Delecta.

I jak? Która wersja makaroników smakuje Wam bardziej?

Ciasteczka kisielowe a’la makaroniki - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy