Ciasteczka halloweenowe - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 15-18
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Zawartość opakowania z ciastem przełóż do miski, dodaj jajko  oraz pokrojone w kostkę zimne masło. Ręcznie lub z pomocą miksera zagnieć gładkie ciasto. Owiń folią i włóż do lodówki na 30 minut. 

KROK 2: Schłodzone ciasto rozwałkuj pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Z pomocą foremki wytnij kształty ciastek – połowa będzie służyć za podstawę, druga połowa z wyciętymi oczami i ustami dyni – za wierzch ciastek. Piecz w w 180 ° C przez 15-17 minut – do zrumienienia. Wystudź. 

KROK 3: Na każde z ciastek bez otworów nakładaj warstwę dżemu, a następnie przykrywaj ciastkami z wyciętymi otworami. 

Ciasteczka halloweenowe - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy