fbpx
Choinki z ciasta francuskiego na patyku - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Choinki z ciasta francuskiego na patyku
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 10
czas przygotowania: 30

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Rozwiń ciasto francuskie na blacie i pokrój na paski o szerokości około 2-3 cm.

KROK 2: Na każdym pasku ciasta posmaruj cienką warstwą Nutelli lub innego kremu czekoladowego, zostawiając niewielki margines na brzegach.

KROK 3: Delikatnie skręć każdy pasek ciasta, tworząc spiralny wzór. Następnie nałóż patyczek do szaszłyków na jednym końcu, formując kształt choinki.

KROK 4: Ułóż choinki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Jeśli chcesz, posmaruj je lekko roztrzepanym jajkiem, aby nadać im złocisty kolor po upieczeniu.

KROK 5: Piecz choinki w piekarniku przez około 10-15 minut, aż będą złociste. Po upieczeniu wyjmij je z piekarnika i pozwól im ostygnąć. Posyp cukrem pudrem i udekoruj posypkami cukrowymi lub kolorowymi drażetkami.

Choinki z ciasta francuskiego na patyku

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+