Składniki
Brownie:
- 1 opakowanie Brownie Delecta
- 3 jaja
- 150 ml oleju
- 1 jajo
- 75 g margaryny
Dekoracja:
Przygotowanie
KROK 1: Rozpuść (i pozostaw do wystudzenia) margarynę do masy czekoladowej. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z olejem, stopniowo wsypuj zawartość torebki z ciastem i miksuj ok. 4 minuty. Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach 25 x 30 cm. 3. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i piecz ok. 20−25 minut.
KROK 2: Po wyjęciu ciasta z piekarnika, ponakłuwaj wierzch widelcem, nie wyłączaj piekarnika.
KROK 3: Do głębokiej miski wsyp zawartość torebki z masą czekoladową, dodaj jajo i wystudzoną margarynę; wymieszaj łyżką do połączenia się składników. Wyłóż masę na upieczone ciasto, rozsmarowując na całej powierzchni. Natychmiast wstaw do nagrzanego do temperatury 180 stopni C piekarnika i piecz przez ok. 9 minut (UWAGA: nie przedłużaj czasu pieczenia; masa powinna być z góry sucha, w środku półpłynna). Po wyjęciu pozostaw ciasto w blaszce do całkowitego wystudzenia.
KROK 4: Ciasto pokrój na trójkąty. W każdy trójkąt wbij słomkę przeciętą na pół.
KROK 5: Udekoruj zielonym lukrem, kropelkami czekoladowymi, mini piegami i mixem dekoracji