Składniki
Brownie:
- 1 opakowanie Brownie Delecta
- 3 jaja
- 150 ml oleju
- 1 jajo
- 75 g margaryny
Dekoracja:
Przygotowanie
Dekoracja: Przygotowanie: 1. Rozpuść (i pozostaw do wystudzenia) margarynę do masy czekoladowej. 2. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z olejem, stopniowo wsypuj zawartość torebki z ciastem i miksuj ok. 4 minuty. Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach 25 x 30 cm. 3. Wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i piecz ok. 20−25 minut. 4. Po wyjęciu ciasta z piekarnika, ponakłuwaj wierzch widelcem, nie wyłączaj piekarnika. 5. Do głębokiej miski wsyp zawartość torebki z masą czekoladową, dodaj jajo i wystudzoną margarynę; wymieszaj łyżką do połączenia się składników. 6. Wyłóż masę na upieczone ciasto rozsmarowując na całej powierzchni. 7. Natychmiast wstaw do nagrzanego do temperatury 180ºC piekarnika i piecz przez ok. 9 minut (UWAGA: nie przedłużaj czasu pieczenia; masa powinna być z góry sucha, w środku półpłynna).Po wyjęciu pozostaw ciasto w blaszce do całkowitego wystudzenia. 8. Ciasto pokrój na trójkąty. W każdy trójkąt wbij słomkę przecięta na pół. 9. Udekoruj zielonym lukrem, kropelkami czekoladowymi, mini piegami i mixem dekoracji.