fbpx
Chlebek bananowy z malinami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Chlebek bananowy z malinami
Udostępnij:
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 70 min.

Składniki

Na ciasto:

Dekoracja:

  • 1 banan, przekrojony wzdłuż
  • garść malin

Przygotowanie

KROK 1: Nagrzej piekarnik do 170°C (góra-dół). Wyłóż formę typu keksówka papierem do pieczenia.

KROK 2: Rozgnieć banany widelcem na papkę. W dużej misce roztrzep jajka z cukrem. Dodaj olej, wanilię i rozgniecione banany. Wymieszaj do połączenia.

KROK 3: W osobnej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. Dodaj suche składniki do mokrych, krótko wymieszaj (tylko do połączenia — nie miksować długo). Dodaj maliny i kropelki z białej czekolady, delikatnie wmieszaj szpatułką.

KROK 4: Przełóż ciasto do formy. Na wierzchu ułóż przekrojonego banana i kilka malin. Piecz ok. 50–60 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu wystudź.

Chlebek bananowy z malinami - Delektujemy.pl

Dobra rada:

Można użyć mrożonych malin – dodawaj je zamrożone, nie rozmrażaj.

Chlebek bananowy z malinami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+