fbpx
Chleb z nasion i bakalii - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Chleb z nasion i bakalii
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 50

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Czy istnieje coś lepszego od zapachu świeżo upieczonego chleba? Chyba nie! Dlatego ten przepis dedykujemy wszystkim, którzy chcieliby zaczynać dzień od apetycznego zapachu unoszącego się z piekarnika.

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Wszystkie suche składniki mieszamy w miseczce.
  3. Syrop klonowy, olej i wodę mieszamy w kubku i stopniowo dolewamy do miseczki z suchymi składnikami.
  4. Gęstą i zwartą masę przekładamy do silikonowej keksówki, wyrównujemy wierzch i odstawiamy na całą noc pod przykryciem.
  5. Ciasto jest gotowe, gdy utrzymuje kształt po odsunięciu ścianek foremki.
  6. Wstawiamy chleb na 20 min na środkową półkę piekarnika.
  7. Upieczony chleb wyjmujemy z formy, umieszczamy do góry dnem na kratce i pieczemy przez 30-40 minut.
  8. Gotowy dekorujemy wybranym pikiem.

Chleb najlepiej smakuje ze świeżym masłem.

Chleb z nasion i bakalii

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+