50min 16 porcji Łatwy 12h
Chleb z nasion i bakalii

Chleb z nasion i bakalii

Składniki

Jak przygotować chleb z nasion i bakalii?

Czy istnieje coś lepszego od zapachu świeżo upieczonego chleba? Chyba nie! Dlatego ten przepis dedykujemy wszystkim, którzy chcieliby zaczynać dzień od apetycznego zapachu unoszącego się z piekarnika.

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).
  2. Wszystkie suche składniki mieszamy w miseczce.
  3. Syrop klonowy, olej i wodę mieszamy w kubku i stopniowo dolewamy do miseczki z suchymi skladnikami.
  4. Gęstą i zwartą masę przekładamy do silikonowej keksówki, wyrównujemy wierzch i odstawiamy na całą noc pod przykryciem.
  5. Ciasto jest gotowe, gdy utrzymuje kształt po odsunięciu ścianek foremki.
  6. Wstawiamy chleb na 20 min na środkową półkę piekarnika.
  7. Upieczony chleb wyjmujemy z formy, umieszczamy do góry dnem na kratce i pieczemy przez 30-40 minut.
  8. Gotowy dekorujemy wybranym pikiem.

Chleb najlepiej smakuje ze świeżym masłem.

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...