Chleb z nasion i bakalii - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 16
Czas przygotowania: 50 min.

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Czy istnieje coś lepszego od zapachu świeżo upieczonego chleba? Chyba nie! Dlatego ten przepis dedykujemy wszystkim, którzy chcieliby zaczynać dzień od apetycznego zapachu unoszącego się z piekarnika.

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Wszystkie suche składniki mieszamy w miseczce.
  3. Syrop klonowy, olej i wodę mieszamy w kubku i stopniowo dolewamy do miseczki z suchymi składnikami.
  4. Gęstą i zwartą masę przekładamy do silikonowej keksówki, wyrównujemy wierzch i odstawiamy na całą noc pod przykryciem.
  5. Ciasto jest gotowe, gdy utrzymuje kształt po odsunięciu ścianek foremki.
  6. Wstawiamy chleb na 20 min na środkową półkę piekarnika.
  7. Upieczony chleb wyjmujemy z formy, umieszczamy do góry dnem na kratce i pieczemy przez 30-40 minut.
  8. Gotowy dekorujemy wybranym pikiem.

Chleb najlepiej smakuje ze świeżym masłem.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy