Bułeczki dynie - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 8
Czas przygotowania: 120 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Rozpuść i przestudź lekko masło. Wsyp zawartość torebki do głębokiej miski, dodaj jajko, masło, mleko i puree z dyni.

KROK 2: Wyrób ciasto ręcznie lub przy pomocy robota kuchennego używając haka do ciasta drożdżowego. Odstaw ciasto w ciepłe miejsce na około 60 minut (do podwojenia objętości).

KROK 3: Wyrośnięte ciasto krótko wybór i podziel na 8 części. Z każdego kawałka ciasta uformuj kulę, następnie obwiąż je luźno sznurkiem, tak aby podzielić je na 8 części. Bułeczki odstaw do wyrośnięcia pod przykryciem na 30 minut.

KROK 4: Piekarnik nagrzej do 180 stopni C. Bułeczki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz je przez ok. 20 minut, do zrumienienia.

KROK 5: Z upieczonych bułeczek delikatnie zdejmij sznurek i wetknij w nie kawałek orzecha włoskiego na kształt dniowego łodygi.

Bułeczki dynie - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy