Składniki
Ciasto:
- 1 opakowanie Biszkoptu Delecta
- 4 jajka, w temp. pokojowej
- 30 ml wody
Galeretka:
- 2 galaretki pomarańczowe Delecta
- 800 ml wody
- 1 puszka brzoskwiń 800 g
- 250 g truskawek
- 50 g borówki amerykańskiej
Przygotowanie
KROK 1 - Prostokątną formę do pieczenia o wymiarach 35 x 25 cm. wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nastaw na 180*C bez termoobiegu. Czas miksowania biszkoptu będzie czasem nagrzewania się piekarnika.
KROK 2 - Do głębokiej miski wbij jajka, dodaj wodę, wsyp zawartość opakowania z mieszanką na biszkopt i miksuj na najwyższych obrotach przez 4-5 minut.
KROK 3 - Gotową masę przełóż do przygotowanej formy. Wstaw do piekarnika i piecz przez 20-25 minut (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest już upieczone).
KROK 4 - Po upieczeniu odstaw biszkopt na 15 minut, następnie przejedź nożem wzdłuż boków formy i wyjmij biszkopt. Odwróć go do góry nogami i odklej papier do pieczenia.
KROK 5 - Biszkopt włóż do czystej blaszki, do góry dnem, dzięki temu będzie mieć równą powierzchnię.
KROK 6 - Galaretki rozpuść w 800 ml wrzątku. Odstaw do ostygnięcia, a następnie wstaw do lodówki do lekkiego stężenia, co jakiś czas mieszając.
KROK 7 - Brzoskwinie pokrój na plastry, z truskawek usuń szypułki i pokrój je na połówki.
KROK 8 - Pokrojone owoce ułóż na biszkopcie i zalej tężejącą galaretką.
KROK 9 - Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.