fbpx
Biszkopt z galaretką i owocami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Biszkopt z galaretką i owocami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 2
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 120

Składniki

Ciasto:

Galeretka:

Przygotowanie

KROK 1 - Prostokątną formę do pieczenia o wymiarach 35 x 25 cm. wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nastaw na 180*C bez termoobiegu. Czas miksowania biszkoptu będzie czasem nagrzewania się piekarnika.

KROK 2 - Do głębokiej miski wbij jajka, dodaj wodę, wsyp zawartość opakowania z mieszanką na biszkopt i miksuj na najwyższych obrotach przez 4-5 minut.

KROK 3 - Gotową masę przełóż do przygotowanej formy. Wstaw do piekarnika i piecz przez 20-25 minut (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest już upieczone).

KROK 4 - Po upieczeniu odstaw biszkopt na 15 minut, następnie przejedź nożem wzdłuż boków formy i wyjmij biszkopt. Odwróć go do góry nogami i odklej papier do pieczenia.

KROK 5 - Biszkopt włóż do czystej blaszki, do góry dnem, dzięki temu będzie mieć równą powierzchnię.

KROK 6 - Galaretki rozpuść w 800 ml wrzątku. Odstaw do ostygnięcia, a następnie wstaw do lodówki do lekkiego stężenia, co jakiś czas mieszając.

KROK 7 - Brzoskwinie pokrój na plastry, z truskawek usuń szypułki i pokrój je na połówki.

KROK 8 - Pokrojone owoce ułóż na biszkopcie i zalej tężejącą galaretką.

KROK 9 - Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.

Biszkopt z galaretką i owocami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+