fbpx
Biały tort tiramisu - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Biały tort tiramisu
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 2
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 90

Składniki

Ciasto:

Poncz:

  • 1 kubek zaparzonej kawy z dodatkiem likieru amaretto

Krem:

Dekoracja:

  • 1 paczka biszkoptów lady fingers
  • 2 łyżki startej czekolady gorzkiej
  • 2 łyżki kakao
  • pomarańcze, figi, borówki

Przygotowanie

KROK 1 - Przygotowujemy tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia, a piekarnik nagrzewamy do 180°C (bez termoobiegu).

KROK 2 - Mieszankę do biszkoptu miksujemy z wodą i jajami, a następnie przekładamy do tortownicy i wstawiamy do piekarnika na 40 minut. Po upieczeniu biszkopt wyciągamy do ostudzenia i przekrawamy na trzy blaty.

KROK 3 - Przygotowujemy składniki na krem. Miksujemy do uzyskania jednorodnej masy.

KROK 4 - Poszczególne blaty biszkoptu nasączamy ostudzoną kawą z likierem amaretto i przekładamy kremem, układając je warstwowo. Wierzch tortu gładko wykańczamy kremem, a następnie dokoła ozdabiamy biszkoptami.

KROK 5 - Na koniec tort posypujemy kakao i wiórkami czekolady, a na wierzchu układamy owoce.

Biały tort tiramisu

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+