1h 12 porcji Łatwy
Bananata karmelowa z popcornem

Bananata karmelowa z popcornem

Składniki

Ciasto:

Dekoracje:

Jak przygotować bananatę karmelową?

Banan, karmel i popcorn – wszystkie te pyszne składniki można połączyć w deserze! Prawda, że brzmi obiecująco? Na pewno będzie pysznie!

  1. Mieszankę do wypieku domowego ciasta przygotowujemy według instrukcji z opakowania, pieczemy w tortownicy, a następnie kroimy go na dwa równe blaty tym sposobem.
  2. Masę śmietankową wsypujemy do wody i mieszamy do połączenia.
  3. W wysokim naczyniu miksujemy śmietanę na sztywno, a następnie dodajemy masę śmietanową z wodą i miksujemy do momentu uzyskania gładkiego kremu.
  4. Banana blendujemy i dodajemy do kremu śmietanowego.
  5. Ciasto przekładamy masą i wykańczamy nią także brzegi.
  6. W rondelku podgrzewamy masę krówkową z dodatkiem mleka i odrobiny soli.
  7. Całość mieszamy rózgą do powstania gładkiej polewy.
  8. Polewą pokrywamy wierzch ciasta.
  9. Popcorn przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, studzimy i gotowym – posypujemy wierzch ciasta polanego karmelem.
  10. Dekorujemy ulubionym pikiem.

Popcornowa dekoracja sprawia, że to ciasto idealne na rodzinny wieczór filmowy – i nie tylko!

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: