Bakalie w słodkiej zalewie - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Na deser:

Przygotowanie

Brakuje pomysłów na prezent? Najlepiej trafić przez żołądek do serca i przygotować najbliższym pyszne bakalie w zalewie!

  1. Zaczynamy od przygotowania małych, dekoracyjnych słoików, ponieważ bakalie w zalewie można wykorzystać jako prezent.
  2. Bakalie siekamy na mniejsze kawałki. W niewielkich słoiczkach układamy je warstwami (bakalie, pestki, bakalie, pestki), bardzo ściśle.
  3. W garnku zagotowujemy wodę z cukrem i miodem, a następnie całość odparowujemy do objętości 150 ml.
  4. Syropem zalewamy bakalie do wysokości słoika i szczelnie zakręcamy.

Bakalie można wykorzystać w wypiekach czy jako dodatek do śniadania lub deseru. Będzie słodko!

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy