PRZEPIS OD SŁODKI TEMAT

Babka z kisielem - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 15
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Jajka ubij z cukrem na najwyższych obrotach na jasny krem. Powinno to potrwać ok. 5 - 7 minut. Do masy jajecznej wlej kefir - krótko zmiksuj. Wlej olej i ponownie zmiksuj. Masę podziel na 3 częścią. 
KROK 2: Mąkę wymieszaj z proszkiem i również ją podziel na 3 części. 
KROK 3: Formę z kominem wysmaruj miękkim masłem, posyp bułką tarta. 
KROK 4: Do jednej miseczki z mąką dodaj kisiele cytrynowe, wymieszaj i wsyp w 3 partiach do jednej porcji masy jajecznej. Wszystko delikatnie wymieszaj i przełóż do formy. W takim sam sposób przygotuj  pozostałe składniki. 
KROK 5: Formę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz ok. 45 minut do suchego patyczka. 
KROK 6: Ze śmietanki, wody i cukru przygotuj lukier i polej nim wystudzoną babkę. 

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy