Babka piaskowa - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 55 min.

Składniki

Ciasto:

Dekoracja:

Przygotowanie

KROK 1 - Prostokątną foremkę o wymiarach 12 x 20 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką.

KROK 2 - Piekarnik nagrzej do 180* C.

KROK 3 - Do głębokiej miski wbij jajka, dodaj miękką margarynę i jogurt, wsyp zawartość torebki i miksuj na najwyższych obrotach przez 3-4 min.

KROK 4 -  Gotową masę przełóż do przygotowanej formy.

KROK 5 - Wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 40 min. do suchego patyczka.

KROK 6 - Przygotuj lukier: do średniej miski wsyp zawartość torebki z lukrem, dodaj 15 ml gorącej wody i dokładnie wymieszaj.

KROK 7 - Gotowym lukrem polej babkę, posyp ją kandyzowaną skórką pomarańczową.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy