
Babeczki zajączki - bunny butt cupcakes
Składniki
Na ciasto do babeczek:
- 1 opakowanie Babeczek o smaku truskawkowym Delecta
- 2 jajka
- 100 ml mleka
- 100 ml oleju
Na krem:
- 130 g miękkiego masła
- 55 g cukru pudru
- 100 g serka kremowego
Dekoracja:
- 50 g białej czekolady
- Pianki marshmallows
- 1 opakowanie lukru różowego Delecta
Przygotowanie
KROK 1: Foremkę na babeczki wyłóż papilotkami. Piekarnik nagrzej do 180°C.
KROK 2: W misce umieść zawartość torebki z ciastem. Dodaj jajka, mleko i olej mieszaj ciasto przy pomocy łyżki przez 1 minutę. Dodaj kropelki czekoladowe i jeszcze krótko wymieszaj.
KROK 3: Ciasto rozłóż do papilotek (ok. 2 łyżek ciasta na papilotkę). Z folii aluminiowej zrób małe kulki i umieść je w foremkach. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz babeczki przez 17−18 min, następnie ostudź.
KROK 4: Masło zmiksuj z cukrem pudrem na jasną i puszystą masę. Następnie dalej miksując stopniowo dodawaj serek kremowy. Posmaruj kremem wierzch babeczek.
KROK 5: Czekoladę zetrzyj na tartce i zanurz w niej babeczki. Piankę mashmallows przetnij na pół i mieść na babeczce, aby zrobić nóżki zajączka. Ogon zrób z małej pianki. Przygotuj różowy lukier i przełóż do rękawa cukierniczego. Następnie zrób kropki na zajęczych nóżkach.