Babeczki z serkiem - muffinki na lato z palemką - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Babeczki:

Krem:

  • 130 g serka kanapkowego śmietankowego
  • 2 łyżki cukru pudru

Dodatkowo:

Przygotowanie

KROK 1: Przygotuj babeczki: w misce umieść zawartość opakowania (mieszanka na ciasto oraz płatki czekolady), dodaj jajka, mleko i olej, wymieszaj łyżką. Do formy na babeczki włóż papilotki dołączone do opakowania z mieszanką, a  następnie umieść  w nich  gotową masę. Piecz przez 20 min. W 180  stopni C. Po wyjęciu odstaw do wystudzenia. 

 

KROK 2: Przygotuj dekorację: pisaki rozgrzej w gorącej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na papierze do pieczenia ułóż paluszki, następnie pisakiem narysuj na ich czubkach gałęzie palm. Odstaw do zastygnięcia, najlepiej do lodówki. 

 

KROK 3: Na suchej patelni upraż wiórki kokosowe, cały czas mieszając, aż lekko się zrumienią. Wystudź. 

 

KROK 4: W miseczce wymieszaj serek z cukrem pudrem na gładki krem.  

 

KROK 5: Wystudzone babeczki smaruj kremem, a następnie wierzch obtaczaj w wiórkach kokosowych. Do każdej babeczki wbij palmę. 

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy