Babeczki z serkiem - muffinki na lato z palemką
Składniki
Babeczki:
- 1 opakowanie Delecta Babeczki z płatkami czekolady
- 2 jajka
- 100 ml mleka
- 100 ml oleju
Krem:
- 130 g serka kanapkowego śmietankowego
- 2 łyżki cukru pudru
Dodatkowo:
- 100 g wiórków kokosowych
- 12 szt słonych paluszków
- 2 szt. Delecta Fajny pisak XXL w kolorze zielonym
Przygotowanie
KROK 1: Przygotuj babeczki: w misce umieść zawartość opakowania (mieszanka na ciasto oraz płatki czekolady), dodaj jajka, mleko i olej, wymieszaj łyżką. Do formy na babeczki włóż papilotki dołączone do opakowania z mieszanką, a następnie umieść w nich gotową masę. Piecz przez 20 min. W 180 stopni C. Po wyjęciu odstaw do wystudzenia.
KROK 2: Przygotuj dekorację: pisaki rozgrzej w gorącej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na papierze do pieczenia ułóż paluszki, następnie pisakiem narysuj na ich czubkach gałęzie palm. Odstaw do zastygnięcia, najlepiej do lodówki.
KROK 3: Na suchej patelni upraż wiórki kokosowe, cały czas mieszając, aż lekko się zrumienią. Wystudź.
KROK 4: W miseczce wymieszaj serek z cukrem pudrem na gładki krem.
KROK 5: Wystudzone babeczki smaruj kremem, a następnie wierzch obtaczaj w wiórkach kokosowych. Do każdej babeczki wbij palmę.