Babeczki z czekoladową koronką - Delektujemy.pl
Trudność: 5 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Składniki:
  • 1 opakowanie Muffin brownie Delecta
  • 125 ml mleka
  • 100 ml oleju
  • 2 jaja
  • 3 czekolady gorzkie 70% zawartości kakao
  • Dodatkowo: czysty słoik; paski papieru do pieczenia; taśma klejąca

Przygotowanie

Zwykła muffina stanie się niezwykła, kiedy przygotujesz ją wg naszego pomysłu. Inspirujemy na wysokim poziomie wypieków.

  1. Przygotowujemy koronkowe koszyczki: Przygotuj czysty słoik lub szklaną butelkę oraz paski z papieru do pieczenia o wymiarach 10x30 cm.
  2. Owiń słoik papierem i zabezpiecz taśmą klejącą, aby pasek nie rozwinął się podczas dalszej pracy.
  3. W kąpieli wodnej rozpuść 3 czekolady i przełóż do woreczka strunowego.
  4. Odetnij róg woreczka i starannie wyciskaj czekoladę, tworząc koronkę na papierze.
  5. Całość włóż na 5 min do zamrażarki i odczekaj aż koronka zastygnie.
  6. Po 5 min delikatnie osuń papier wraz z czekoladą ze słoika, a następnie oddziel pozostały papier od czekolady.
  7. Przechowuj w lodówce do momentu podania.
  8. Pozostałą czekoladę wykorzystaj, tworząc dowolne kształty na arkuszu papieru do pieczenia.
  9. Po chwilowym zamrożeniu, idealnie sprawdzą się podczas dekoracji babeczek.
  10. Muffiny brownie przyrządzamy wg instrukcji z opakowania, miksując zawartość torebki z jajami, mlekiem i olejem.
  11. Do otrzymanej masy wsypujemy 2/3 kropli czekoladowych, całość przekładamy do foremek i posypujemy pozostałymi kropelkami.
  12. Wypiekamy 20 min. w temperaturze 180 stopni C. Studzimy.
  13. Po wystudzeniu, układamy babeczki na paterze.
  14. Dekoracyjnie nakładamy na nie czekoladowe koronki i dowolne owoce.

Muffiny brownie owinięte czekoladą, idealne na imprezy. Linia produktów La chocolatiere zabierze cię w świat wyrafinowanych wypieków.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy