Babeczki z borówkami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 50 min.

Składniki

Ciasto:Nadzienie:
  • 80 g masła
  • 250 g cukru pudru
  • 120 g kremowego serka
Dekoracja:
  • kilkanaście borówek amerykańskich do dekoracji

Przygotowanie

Rok szkolny to wspaniały moment na sprawdzenie nowych przepisów na przekąski dla dzieci. Babeczki doskonale nadadzą się do plecaka na podwieczorek dla maluchów.

  1. Przygotowujemy 12 papilotek i metalową formę do wypieku babeczek, a następnie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Miksujemy mieszankę do wypieku babeczek z jajami, olejem, mlekiem, sokiem z cytryny i skórką cytrynową.
  3. Do masy dosypujemy tarte orzechy makadamia i garść borówek, dokładnie mieszając wszystkie składniki ze sobą.
  4. Do foremek nakładamy ciasto do 3/4 wysokości i wstawiamy do piekarnika na 25 minut.
  5. W wysokiej misce miksujemy masło, cukier puder i serek, po czym gładki krem wstawiamy na 30 minut do lodówki.
  6. Na wystudzone babeczki nakładamy po 2 łyżki kremu i dekorujemy wierzch pozostałymi borówkami.
  7. Ozdabiamy pikiem.

Pyszna alternatywa dla szkolnego deseru, prawda?

Babeczki z borówkami - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy