Babeczki piknikowe z bakaliami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 40 min.

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Na piknik dobrze jest zabrać babeczki! Najlepiej specjalnie do tego przeznaczone – piknikowe!

  1. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Miksujemy w wysokim naczyniu jaja, wodę, olej i mieszankę do wypieku ciasta marchewkowego.
  3. Do ciasta dokładamy posiekane orzechy i żurawinę, dokładnie mieszamy.
  4. Nakładamy ciasto do 12 foremek i pieczemy około 19 minut.
  5. Do gotowych babeczek wbijamy ulubione piki.

Nawet jeśli mamy godzinę do piknikowania, na pewno zdążymy je przygotować. Pozostaje tylko pytanie: jakie orzechy wylądują w babeczkach?

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy