Babeczki piknikowe z bakaliami
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
12
czas przygotowania:
40 min.
Składniki
Składniki:- 1 opakowanie ciasta marchewkowego Delecta
- 3 jaja
- 150 ml oleju
- 10 ml wody
- 100 g posiekanych dowolnych orzechów Bakalland
- 50 g żurawiny Bakalland
Przygotowanie
Na piknik dobrze jest zabrać babeczki! Najlepiej specjalnie do tego przeznaczone – piknikowe!
- Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C (bez termoobiegu).
- Miksujemy w wysokim naczyniu jaja, wodę, olej i mieszankę do wypieku ciasta marchewkowego.
- Do ciasta dokładamy posiekane orzechy i żurawinę, dokładnie mieszamy.
- Nakładamy ciasto do 12 foremek i pieczemy około 19 minut.
- Do gotowych babeczek wbijamy ulubione piki.
Nawet jeśli mamy godzinę do piknikowania, na pewno zdążymy je przygotować. Pozostaje tylko pytanie: jakie orzechy wylądują w babeczkach?