Babeczki pandy - Delektujemy.pl
Trudność: 3 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 240 min.

Składniki

Ciasto:Krem:
  • 125 g serka mascarpone
  • 250 ml śmietanki 36%
Lukier:
  • 90 g białka
  • 445 g cukru pudru
  • 2 łyżki soku z cytryny
Dekoracja:

Przygotowanie

Jak wszyscy wiemy, pandy to słodkie zwierzęta. Tym razem nie jest inaczej – sama słodycz!

  1. Przygotowujemy formę do babeczek oraz kolorowe papierowe foremki na babeczki. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. W misce mieszamy na gładką masę: jaja, mleko, kakao, olej oraz zawartość torebki z mieszanką do babeczek.
  3. Gotową masę przekładamy do foremek i wstawiamy do piekarnika na 20 minut.
  4. Składniki na krem miksujemy aż do uzyskania konsystencji masy. 
  5. Lukier królewski przygotowujemy, miksując cukier puder z sokiem z cytryny i białkiem. Szczegółowy przepis na lukier znajdziesz tu.
  6. Na spodeczku wysypujemy biały cukier. Lukrem polewamy wierzch schłodzonych babeczek, a następnie każdą z nich zanurzamy w cukrze tak, aby babeczka zyskała „futerko”.
  7. Z czekoladowych draży na wierzchu babeczki robimy nos, uszy i podstawę oczu pandy, a inne czekoladowe posypki lub wiórki czekoladowe wykorzystujemy do stworzenia pozostałej części pyszczka.
  8. Na białym konfetti rysujemy czarne kropki i umieszczamy je na drażach czekoladowych imitujących oczy.
  9. Na koniec babeczki ozdabiamy pikiem.

Czy ktoś się oprze?  

Babeczki pandy - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy