Babeczki marchewkowe z serkiem śmietankowym
Trudność:
2 / 3
ilość porcji:
12
czas przygotowania:
00:50 min.
Składniki
Ciasto
- 1 opakowanie Ciasta Marchewkowego Delecta
- 150 ml oleju
- 2 jajka
- 100 ml wody
Nadzienie
- 150 g serka śmietankowego bez soli
- 1 jajko
- 1 opakowanie cukru z wanilią Delecta
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Przygotowanie
KROK 1 - Nastawiamy piekarnik na 180°C (bez termoobiegu).
KROK 2 - Miksujemy mieszankę do wypieku domowego ciasta marchewkowego z jajami, wodą i olejem. Wykładamy papilotki masą, ale tylko do połowy!
KROK 3 - serek mascarpone miksujemy z cukrem, jajkiem i mąką ziemniaczaną. Dodajemy po łyżce nadzienia do papilotek.
KROK 4 - Przykrywamy nadzienie, uzupełniając papilotkę drugą porcją ciasta.
KROK 5 - Pieczemy ok. 18 minut, do zarumienienia.