Babeczki marchewkowe z serkiem śmietankowym - Delektujemy.pl
Trudność: 2 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 00:50 min.

Składniki

Ciasto

Nadzienie

Przygotowanie

KROK 1 - Nastawiamy piekarnik na 180°C (bez termoobiegu).

KROK 2 - Miksujemy mieszankę do wypieku domowego ciasta marchewkowego z jajami, wodą i olejem. Wykładamy papilotki masą, ale tylko do połowy!

KROK 3 - serek mascarpone miksujemy z cukrem, jajkiem i mąką ziemniaczaną. Dodajemy po łyżce nadzienia do papilotek.

KROK 4 - Przykrywamy nadzienie, uzupełniając papilotkę drugą porcją ciasta.

KROK 5 - Pieczemy ok. 18 minut, do zarumienienia.

 

 

babeczki marchewkowe z kremem mascarpone

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy