Babeczki marchewkowe z serkiem mascarpone
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
12
czas przygotowania:
60 min.
Składniki
Ciasto:- 1 opakowanie ciasta marchewkowego Delecta
- 150 ml oleju
- 3 jajka
- 100 ml wody
- 150 g serka śmietankowego bez soli
- 1 jajko
- 1 opakowanie cukru z wanilią Delecta
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Przygotowanie
Babeczki są dobre na jesień – to czas, jesiennych skarbów, a najlepiej wykorzystać je w pysznym deserze. Wystarczy je zapakować do pudełka, zabrać ze sobą i rozkoszować się ulubionym smakiem w wybranym momencie.
- Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C (bez termoobiegu).
- Miksujemy mieszankę do wypieku domowego ciasta marchewkowego z jajami, wodą i olejem.
- Serek mascarpone miksujemy z cukrem, jajkiem i mąką ziemniaczaną.
- Wykładamy papilotki masą, ale tylko do połowy!
- Dodajemy po łyżce nadzienia serkowego.
- Przykrywamy nadzienie resztą ciasta.
- Pieczemy ok. 18 minut, do zarumienienia.
- Babeczki dekorujemy pikami, najlepiej takimi słonecznymi!
Gotowi na jesień? Z takim arsenałem babeczkowym powroty do pracy i szkoły nie są takie straszne!