Babeczki marchewkowe z serkiem mascarpone - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Ciasto:Nadzienie:
  • 150 g serka śmietankowego bez soli
  • 1 jajko
  • 1 opakowanie cukru z wanilią Delecta
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Przygotowanie

Babeczki są dobre na jesień – to czas, jesiennych skarbów, a najlepiej wykorzystać je w pysznym deserze. Wystarczy je zapakować do pudełka, zabrać ze sobą i rozkoszować się ulubionym smakiem w wybranym momencie.

  1. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Miksujemy mieszankę do wypieku domowego ciasta marchewkowego z jajami, wodą i olejem.
  3. Serek mascarpone miksujemy z cukrem, jajkiem i mąką ziemniaczaną.
  4. Wykładamy papilotki masą, ale tylko do połowy!
  5. Dodajemy po łyżce nadzienia serkowego.
  6. Przykrywamy nadzienie resztą ciasta.
  7. Pieczemy ok. 18 minut, do zarumienienia.
  8. Babeczki dekorujemy pikami, najlepiej takimi słonecznymi!

Gotowi na jesień? Z takim arsenałem babeczkowym powroty do pracy i szkoły nie są takie straszne!

Babeczki marchewkowe z serkiem mascarpone - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy