Babeczki marchewkowe z kremowym serkiem - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 45 min.

Składniki

Ciasto:Krem:
  • 2 opakowania serka naturalnego
  • 4 łyżki cukru pudru
Dekoracja:
  • 1 łyżka sezamu Bakalland
  • cukrowe marchewki lub inne ozdoby

Przygotowanie

Czy do kremowego deseru można przemycić trochę... witamin? Sprytne panie domu pokochają naszą propozycję!

  1. Przygotowujemy formę do muffinek i papilotki. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Do mieszanki do wypieku ciasta marchewkowego dodajemy jaja, olej, wodę, a następnie wszystko miksujemy.
  3. Masę przekładamy do 12 papilotek i wstawiamy do piekarnika na 20—25 minut. Gotowe babeczki wyciągamy i odstawiamy do wystudzenia.
  4. W misce łączymy serek naturalny z cukrem pudrem, a następnie tak przygotowany krem wykładamy na babeczki.
  5. Całość dekorujemy sezamem i jadalnymi, cukrowymi marchewkami. Babeczki zwieńczamy pikiem.

No… teraz można nawet powiedzieć, że to deser z witaminami ;)

Babeczki marchewkowe z kremowym serkiem - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy