Babeczki dyniowe z czekoladą - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 18
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: W misce wymieszaj suche składniki: mąkę, cynamon, imbir, proszek do pieczenia oraz cukier lub ksylitol.

KROK 2: W drugiej misce wymieszaj olej, jajka, puree z dyni i ekstrakt pomarańczowy. Dodaj mokre składniki do suchych i wymieszaj tylko do połączenia składników.

KROK 3: Dodaj posiekaną czekoladę i jeszcze raz szybko zamieszaj.

KROK 4: Ciasto rozłóż do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami Piecz ok. 20 minut w temperaturze 190 stopni C.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy